IRSC

Grüsse aus Wien 41 – Zaterdag en zondag 9 en 10 april 2022

Iedereen was blij om eindelijk weer een concert te kunnen bijwonen in normale omstandigheden. Die sfeer was voelbaar van de eerste minuut bij het binnen komen tot na de concerten.

We kunnen terugblikken op een fantastisch weekend, met twee hoogstaande concerten, waarbij iedereen heeft genoten van het gevarieerde muziekaanbod. Met opera, operette, Stolz melodieën, ballet en musical hebben de solisten prachtige optredens op het podium getoverd.

Daar alle vervangingen moest het programma licht aangepast worden, zonder dat hierbij aan kwaliteit werd ingeboet.

François Jacobs, van eigen bodem, en Peter Thunhart, uit Wenen, beiden bariton, brachten elk op hun eigen manier de verschillenden melodieën.

Carlo Schroijen, gevestigde waarde als vervangster van Christina Maria Fercher, en Alexandra Franck, jong talent uit onze streken, waren allebei uitstekend.

Connie Neefs presenteerde het geheel op de haar gekende wijze.

Het aangepaste Robert Stolz Promenade Orkest en het Arenbergkoor waren op elkaar afgestemd onder de voortreffelijke leiding van André Walschaerts.

Een uitgebreid verslag komt in onze volgende Report van juli 2022.

Dank aan alle aanwezigen om zo enthousiast te genieten van het aanbod en de geleverde prestaties. Daarvoor doen wij het.